Начало / Общество / Обновеният площад вече официално е открит

Обновеният площад вече официално е открит

IMG_8645площад откриване

Председателят на  Народното събрание Цецка Цачева, вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова днес прерязаха лентата на обновената централна пешеходна зона на Плевен. Лошото време наложи част от церемонията по официалното откриване на обновения площад и пешеходна зона да се състои в Актовата зала на Община Плевен. Тя започна с водосвет, отслужен от плевенски свещеници.

IMG_8621площад откриване

След което кметът на Плевен проф. Димитър Стойков изрази общата удовлетвореност на екипа му от успешното реализиране на „един от мащабните и най-значими за нашия град проекти – „Модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централния градски площад”. Той припомни, че стойността на проекта е 5 млн. лв.  и в рамките му са изпълнени над 4 дка нови зелени площи, засадени са нови растения и дървесни  видове. Освен нова настилка е поставена нова отводнителна система, монтирано е модерно лед осветление, основно реконструирана е системата за поддръжка на големия фонтан, която осигурява богатство от светлинни и водни ефекти.

Кметът изказа благодарност на всички, които са били ангажирани с реализирането на проекта и специално на екипа на Министерството на околната среда за оказаната помощ при реализацията на поректа.

IMG_8630площад откриване Цачева

„Всяка крачка, когато е в посока на развитие на нашия град е безспорно събитие. Днес виждаме това, което плевенчани дълги години очакваха – ремонтирания площад”, подчерта председателят на парламента Цецка Цачева. Тя припомни, че от 1984 г. до 2014 г., когато завърши реализацията на проекта, площадът не е реконструиран. „Затова на мен, като плевенчанка, ми е толкова скъпо да видя този изцяло  обновен площад и пешеходна зона. От нас сега се иска като добри стопани да пазим и да не похабяваме това, което е построено с толкова услия и труд”. Цецка Цачева отбеляза, че градската част е много важна, но също толкова важно е  в жилищните комплекси, в индустриалните зони, където се трудят плевенчани, да се правят промени, за да са приветливи и те за плевенчани.

След като прерязаха лентата на обновения площад официалните гости придружени от кмета и местното ръководство разгледаха обновения център на Плевен.

IMG_8648площад откриване

IMG_8657площад откриване

IMG_8613 площад откриване

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...