Акценти
Начало / Общество / Областните управители ще контролират спазването на референтните стойности по програмата за саниране на блокове

Областните управители ще контролират спазването на референтните стойности по програмата за саниране на блокове

Референтни стойности за изпълнението на дейностите по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради ще бъде въведена, информират от пресцентъра на Министерски съвет. Днес правителството одобри промени в техническите изисквания за изпълнение на дейности и провеждане на обществени поръчки за избор на изпълнители по Програмата.
С изменението се предлага да бъдат въведени референтни стойности за отделни дейности, за да се гарантира ефикасното разходване на средствата. Лимитите ще бъдат публикувани в интернет страницата на МРРБ и ще се актуализират на всеки три месеца при необходимост. Всяка община ще трябва да се съобразява с обявените референтни стойности за отделните дейности.
Контрол по спазването на референтните стойности имат областните управители, които имат задача да наблюдават процеса по обновяването на жилищните сгради на своята територия. Редът, по които ще се осъществява контролът, ще бъде определен от министъра на регионалното развитие и благоустройството. В случай, че стойностите на превишаване на стойностите, разходите ще се покриват до размера на публикуваните лимити.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...