Акценти
Начало / Крими / Обвинителен акт за пране на пари от трафик на хора внесе прокуратурата в Плевен

Обвинителен акт за пране на пари от трафик на хора внесе прокуратурата в Плевен

съдОбвинителен акт за пране на пари в Плевен и в град Бремен, Германия, е внесла Окръжна прокуратура – Плевен, на 1 декември срещу Божидар, Райна и Марина Беркови, съобщават днес от държавното обвинение. През периода от юли 2007 г. до края на декември 2012 г. тримата обвиняеми, които са родители и дъщеря, са получили и използвали парични средства, за които знаели, че са придобити от тях в Германия чрез тежко умишлено престъпление – трафик на хора  с цел сексуална експлоатация. За престъплението Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода  от 3 до 12 години и глоба от 20 хил. лв. до 200 хил. лв., като предметът  на престъплението или имуществото, в което са трансформирани средствата, се отнема в полза на държавата.

По досъдебното производство са иззети парични средства във валута – 22 050 евро, златни вещи вещи, лек автомобил. По искане на прокуратурата Окръжен съд –Плевен, е наложил обезпечителни мерки върху два недвижими имота и три леки автомобили, собственост на обвиняемите. Мъжът и двете жени са с мярка за неотклонение „задържане под стража” или „домашен арест”.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...