Акценти
Начало / Общество / Няма да закриват училища тази година в Община Плевен

Няма да закриват училища тази година в Община Плевен

Община Плевен

Няма да закриват училища тази година в Община Плевен. Възможно е това да се случи през следващата. Това информира на пресконференция Дарин Ангелов, председател на Общинския съвет. Той посочи, че училища като ОУ „Н. Й. Вапцаров“ и ОУ „Васил Левски“ имат проблем с ниския брой на учениците. Маломерни и непълни паралелки функционират в много селища на общината, които постоянно се дофинансират от местната хазна. За пример той посочи училищата в селата Върбица, Мечка и Беглеж и град Славяново.

Информацията беше изнесена във връзка с приетия проекта на Стратегия за развитието на образованието в Община Плевен за периода 2014-2020 година, която гласува на вчерашното си заседание местния парламент.

Документът е отворен и залага мащабната рамка на процесите, които ще протекат през следващите години, поясни Ангелов. Стратегическите цели на документа са три: 1. Създаване на условия за повишаване качеството и ефективността на системата на образование и обучение в Община Плевен. 2. Осигуряване на равен достъп на всички деца и ученици до образование и обучение. Превенция и преодоляване на ранното напускане на училище. 3. Създаване на условия за развитие на системата на общинското образование като носител на национални ценности и традиции.

Местният парламент вчера прие и още един важен документ – проект на Програма за развитие на земеделието на Община Плевен в периода 2014-2020 година. Стратегическите цели на документа са следните: 1. Ефективна капитализация на възможностите за развитие  на печелившо земеделие в рамките на Община Плевен. 2. Затваряне на цикъла агробизнес и стимулиране производства, генериращи по-висока добавена стойност. 3. Инфраструктурно осигуряване на агробизнеса и ефективно усвояване на пазарния потенциал на сектора. 4. Подобряване на средата на живот и бизнес, извън агломерационния център.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. ОУ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ЗАКРИЕ