Начало / Крими / Нощният патрул в Плевен с първи сблъсък с нарушители на закона

Нощният патрул в Плевен с първи сблъсък с нарушители на закона

Броени дни след като нощният патрул тръгна на 1 май в Плевен, вече има предотвратен случай за нарушаване на закона. Това съобщи днес пред медиите Георги Георгиев, началник звено „Самоохрана“ Община Плевен. Патрулиращите са спрели организирането на гонки в района на зала „Балканстрой“, където не е тайна, че се организират подобни вдигащи адреналина мероприятия. Георгиев посочи, че патрулите имат право да съставят актове по общинските наредби, така ще има санкции  за нарушителите. Той призова гражданите да подават сигнали за нередности, за да могат патрулите да се отзовават. Сигнали могат да се подават на горещия телефон в Община Плевен – 064/ 881 323 и на дежурния охранител: 064/ 881 211. И двата телефона са денонощни, подчерта Георгиев.

Припомняме, че двата патрула от осем души към звено „Самоохрана“ ще обикалят града на райони по график. Целта на патрулирането е превантивна дейност, охрана на общински обекти и имоти, публична и частна общинска собственост – паркове, детски ясли и градини, детски площадки, където стават сборища.

Патрулите ще обикалят града от 19 часа вечерта до 7 часа сутринта, като те ще бъдат с отличителни униформи и обозначения.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...