Акценти
Начало / Образование / Нови физкултурни салони изграждат в МГ „Гео Милев“ и НУ „Патриарх Евтимий“

Нови физкултурни салони изграждат в МГ „Гео Милев“ и НУ „Патриарх Евтимий“

Нови физкултурни салони ще бъдат изградени с част от парите, отпуснати от Правителството на Математическата гимназия „Гео Милев“ и Начално училище „Патриарх Евтимий“. Това разказаха днес директорките на учебните заведения Ирена Борисова и Рени Кръстева, а пред медиите.

Както вече писахме, днес Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 41,252 млн. лева. От тях по бюджета на община Плевен се предоставят 1,3 млн. лв. за подобряване на учебната и материално-техническата база на двете училища в града.

Рени Кръстева, директор на НУ „Патриарх Евтимий“, сподели, че днес е ден на големи емоции. С отпуснатите 312 хил. лева ще бъде изграден нов физкултурен салон, над който ще има още две класни стаи. Старият салон ще бъде преустроен в две класни стаи, като така училището ще може да предоставя целодневна форма на обучение на своите 335 ученика. Проектът е готов и с отпуснатите средства от държавата ще може да бъде реализиран.

Като повод за радост на цялата училищна общност, описа отпускането на 1 млн. лева за нуждите на Математическата гимназия директорката на училището Ирена Борисова. Тя сподели, че с тези пари ще бъде изграден втори физкултурен салон в училището. Актовата зала трябва да се ремонтира, необходимо е място за тренировките по шах мат, в който възпитаниците на гимназията имат поредица от успехи. Модерна зала и освежаване на двора на училището също са в списъка на Математическата гимназия, в която учат 842 ученика.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...