Акценти
Начало / Общество / Новият Генерален консул на Русия в Русе се е срещнал днес с областния управител на Плевен

Новият Генерален консул на Русия в Русе се е срещнал днес с областния управител на Плевен

24.10 консул

Областният управител арх. Бойко Балтаков  се е срещнал днес с  новия Генерален консул на Русия в Русе Татяна Грушко, информираха от Областната администрация в Плевен.  Татяна Грушко поема дипломатическата мисия от досегашния консул Владимир Климанов, чийто мандат изтече през август и днес е връчила на областния управител консулската си екзекватура за Генерален консул на Руската федерация в Русе с консулски окръг, обхващащ територията на областите Русе, Силистра, Разград, Търговище, Плевен, Ловеч, Велико Търново и Габорово. За първи път този пост се заема от жена.

Областният управител арх. Бойко Балтаков  е запознал накратко новия генерален консул с област Плевен и спецификите в икономическия и културен облик.  „За мен ще е удоволствие да задълбочим икономически контакти между побратимените градове и да полагаме грижи за паметниците на руската бойна слава в областта“, е казала при сещата  Татяна Грушко.

Областният управител арх. Бойко Балтаков е подарил на генералния консул на Русия в Русе картина с едно от архитектурните богатства на Плевен –  Художествена галерия „Дарение Светлин Русев”.

Татяна Грушко е родена през 1964 г. През 1991г. завършва Калининския държавен  университет, а през 1997 г. Дипломатическата академия на Министерството на външните работи на Русия. От 1983 г. е в системата на Министерството на външните работи. През периода 2006-2009 г. е Генерален консул на Русия в Сидни, Австралия. Има ранг на извънреден и пълномощен посланик 2 клас. Владее отлично английски и френски език.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...