Начало / Икономика / Нова пречиствателна станция за отпадни води откриха в Кнежа

Нова пречиствателна станция за отпадни води откриха в Кнежа

Кнежа пречиствателна станция
Снимка: Община Кнежа

Кметът на Община Кнежа – Симеон Шарабански, заедно с Красимир Караиванов и Жан Мишел Джелоян – представители на фирмите изпълнители по проекта, прерязаха вчера лентата на новопостроената пречиствателна станция за отпадни води на град Кнежа. Тя е проектирана с капацитет да поеме отпадъчни води от 10 500 жители.

Изграждането на пречиствателната станция е  финансирано по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ и е на обща стойност 33 млн.  210 хил. лв., от които 25 млн. лв. са осигурени от Кохезионния фонд, 6 млн.252 хил. лв. са от национално съфинансиране и 1 млн. 949 хил. лв.са общинско съфинансиране. Проектът включва също доизграждане, реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа в града.

На церемонията присъстваха представители както на фирмите-изпълнители, така и на общинска администрация, общински съвет и граждани.

Мероприятията продължиха със заключителна пресконференция в Общински социален комплекс, на която беше  направена кратка ретроспекция на събитията от подписването на Договора за безвъзмездна финансова помощ между Министерство на околната среда и водите и Община Кнежа до изграждането на последния готов обект, включени в първи етап на проекта, информираха от общинската администрация в Кнежа.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...