Акценти
Начало / Образование / Нова награда за Езиковата гимназия в Плевен от международен проект

Нова награда за Езиковата гимназия в Плевен от международен проект

Езикова награда
Снимка: ГПЧЕ – Плевен

Със сертификат за качествено изпълнение и плакет бе отличен двуезиковият международен проект на Гимназията с преподаване на чужди езици – Плевен на тема: ”Образование за активно европейско гражданство” – секторна програма „Коменски”. Проектът е с координатор Марияна Крачунова, реализиран е през 2013-2014г. с училище-партньор от град Жидикай, Литва. Това е единственият награден проект от Плевенска област.
Отличието е връчено на 16 декември на Валоризационната годишна конференция по Програмите „Учене през целия живот”, „Младежта в действие” и Програма „Еразъм+“, организирана от Центъра за развитие на човешките ресурси, чиято цел е да се направи обзор на осъществените през 2014 година дейности и постигнатите успехи по европейските програми за образование и обучение, съобщиха от плевенската гимназия.
Отличието е връчено от Иван Модев – директор на главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми, по време на официалната церемония по награждаване и получено от Ирен Димитрова и Грета Димова, членове на екипа, работил по изпълнение на проекта.
Участниците в конференцията бяха поздравени от заместник-министрите на образованието и науката проф. Костадин Костадинов и Ваня Кастрева; от Милена Дамянова, народен представител в 43-тото НС и председател на Комисията по образованието и науката; от Калин Каменов, заместник-министър на младежта и спорта.
Махлелиева-Кларксън.
Заместник-министър Ваня Кастрева определи валоризацията като „ден на признание и ден на постижения“ за Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), който вече 15 години е отворената врата на България към Европейския съюз. „Това е един ден, в който ще говорим за добрите постижения, които всички вие – лидери в образованието, можете да покажете на европейските си колеги“, каза заместник-министър Кастрева и определи присъстващите в залата като най-добрите лидери в образованието, защото според нея: „Образователният лидер е човек, който знае и може, който споделя и непрекъснато търси. Той е този, който има самочувствието да сподели своя опит пред колегите си и в същото време има увереността да тръгне по пътя на иновациите“.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...

Един коментар

  1. Само адмирации за Крачунова. Детето ми бе в класа й. / сега е студентка – 2 година./ Авторитетен и достоен педагог. Оценена ли е ръководство и колеги? Дано! Желая й от все сърце здраве .