Акценти
Начало / Образование / На матурата по избор днес са допуснати да се явят 295 зрелостници

На матурата по избор днес са допуснати да се явят 295 зрелостници

изпит тестОт подалите  300 заявления от неуспели да завършат досега дванадесетокласници, до втория задължителен държавен изпит в област Плевен са допуснати 295 зрелостници. Трима от петимата недопуснати са заявили явяване на изпит по биология, а двама – по география и икономика.

Така на матура по география днес се очаква да се явят 161 зрелостници. На матура по биология трябва да се явят 95,  13 по английски език, 11 по история и цивилизация, философски цикъл – 8, четирима по математика и по един по испански език, физика и химия.

Зрелостниците, които днес ще се явят на поправка на матура по избор, са разпределени в 13 училищни бази в областта, като три от тях са в Плевен, научихме от Даниела Бачовска, председател на Регионалната комисия по организация и провеждане на държавни зрелостни изпити към Регионалния инспекторат по образованието в Плевен.

Вторият задължителен зрелостен изпит също ще започне в 8 часа. Номерът на варианта ще бъде изтеглен в 7 часа в МОН и  ще важи за всички предмети.

На матура на есенната сесия се явяват зрелостниците, които не са успели да се явяват  през майската сесия и дори такива, незавършили през минали учебни години.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...