Акценти
Начало / Любопитно / Находчиви плевенчани правят нестандартни изненади в небето

Находчиви плевенчани правят нестандартни изненади в небето

Находчиви плевенчани правят нетрадиционни изненади на своите близки и приятели в небето. За това споделиха Антон Георгиев, собственик на Авиационен комплекс за лека, спортна и туристическа авиация „Скай парк“ – летище Бохот LM и Илиян Иванов, председател на Авиационно сдружение „Криле“. Последният случай на подобна изненада дори е бил съвсем скоро – миналата събота. Ентусиазиран плевенчанин е решил да направи изненада на своя приятелка, като я заведе от Плевен до летището в Бохот с вързани очи и там я качи на самолет.
Не липсват и други идеи, които от летището се стараят да реализират. Пускане на картички от въздуха или преминаване с транспарант също са сред изненадите, които пилотите са реализирали до тук. Предложение за брак във въздуха все още не е правено, но от летището са категорични, че са готови за осъществяването на разнообразни сценарии, стига да са по силите им и да са безопасни.
Не са редки и случаите, в които летището се използва за туристически разходки. На него кацат със самолетите си туристи, които искат да разгледат Плевен, но са избрали да пристигнат по въздух в града ни. Самият комплекс „Скай парк“ служи основно за провеждане на обучения, като за последните две години в него са се обучили над 35 пилота. Полоса̀ на летището е с дължина 400 метра и на него могат да кацат леки и ултралеки самолети. Най-младият кандидат-пилот, който се обучава и в момента, е само на 16 години – Антоан Георгиев. Най-възрастният, който вече е получил своят сертификат, е 63-годишният Райчо от Търговище. Не липсват и случаи, в които някой да е дошъл само да опита от вълнуващото удоволствие да полети със самолет, а след това се връща и започне курсове, тъй като е открил своята нова страст, поясни Антон Георгиев.

Снимка: архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...