Начало / Крими / Нарколаборатория откриха полицаи в бившия птицекомбинат в Бохот

Нарколаборатория откриха полицаи в бившия птицекомбинат в Бохот

марихуана
Нарколаборатория разкриха полицаи в бившия птицекомбинат до село Бохот, информират от пресцентъра на МВР. Това е станало след получена информация в ОДМВР-Пловдив на 24 и 25 май. В процеса на работата по случая криминалистите установили, че в Пазарджик, в село Кърнаре и в плевенското село Бохот е организирано отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества.
Изяснено е, че в нефункциониращ птицекомбинат в близост до село Бохот Г.Д., М.М. и Е.М., подпомагани от Л.З., са засели и отглеждали марихуана. При предприетото претърсване в постройката на бившия птицекомбинат са открити две оборудвани помещения с 531 растения марихуана в различен стадий на растеж, изсушена марихуана с общо тегло 166,57 гр., кокаин с общо тегло 0.29 гр. и пистолет с боеприпаси, вероятно газов. Помещенията се специално оборудвани със самостоятелно осветление и напояване.
Същия ден – 24 май, е извършено претърсване и на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от Г.А., придружаван от брат си Х.А. Открити са и иззети 57 растения марихуана в начален стадий на растеж. По-късно, при претърсване в дома братята в Пазарджик, са открити и иззети вакуумирани найлонови пликове, съдържащи марихуана с общо тегло 1,715 кг, електронна везна със следи от марихуана, приспособления и торове за отглеждане на марихуана, както и 5 растения от наркокултурата.
Г.Д., М.М., Е.М. и Л.З. са привлечени като обвиняеми за засаждане и отглеждане на марихуана, а Г. Д. – и за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Г.А. и Х.А. са привлечени като обвиняеми за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на марихуана.
Шестимата обвиняеми са задържани до 72 часа и предстои разглеждане на искане на ОП – Пловдив за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...