Акценти
Начало / Спорт / „Найтингейл“ от Бридж клуб Плевен се класира отново за А-група

„Найтингейл“ от Бридж клуб Плевен се класира отново за А-група

бриджОт 12 до 14 декември в град Варна се състоя квалификационен турнир за влизане в А-група по спортен бридж. В него участвуваха 9 отбора от Северна България, които играха по системата  „Всеки срещу всеки“ мачове по 20 дона. Плевенският „Найтингейл“ записа 5 победи, 3 загуби и набра 94 точки от 160 възможни. Това класира плевенчани на второ място след отбор „Радков“(Варна) и им осигури място в А-група. Тя ще се състои в края на януари 2015 г. в град Пловдив. В нея ще участвуват общо 12 отбора.Това са първите два отбора от кфалификационни турнири, провели се във София, Варна, Стара Загора, Перник и първите  4 отбора от първенството през 2014 г.
Класирането в А-група е пореден успех за плевенския бридж. Отборът на „Найтингейл“ се утвърди като един от най-силните отбори в България и редовен участник сред най-добрите в последните години. Плевенчани играха в  състав Слави Алексиев,Румен Маринчев,Златко Сариев ,Юри Николов, а като резерва влизаше и Румен Върбанов.
Следващата проява е на 27 декември, когато Бридж клуб „Плевен“ ще отчете и изпрати 2014 година с турнир за своите членове  в град Плевен.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...