Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Реформаторският блок ясно е формулирал проблемите на Плевен и начините за тяхното решаване

Найден Зеленогорски: Реформаторският блок ясно е формулирал проблемите на Плевен и начините за тяхното решаване

Реформаторски блок Найден Зеленогорски

Реформаторският блок ясно  е формулирал регионалните проблеми и начините за тяхното решаване, в частност – тези на Плевен. Това заяви днес Найден Зеленогорски при официалното откриване на предизборната кампания на Реформаторския блок в Плевен

Като първи и най-важен приоритет  за Реформаторския блок по отношение на регионалната политика той посочи  проблемът с  безработицата. „Плевен през последните години значително се увеличи процентът на безработни хора, същото се отнася и за област Плевен. Затова привличането на  инвеститори и то предимно във високите технологии, е от изключително  значение, за да могат тези инвеститори да създадат и нови работни места”, подчерта Зеленогорски.

Реформаторският блок ще работи за възстановяване традиционната слава на Плевен като център на хранително-вкусовата промишленост, като се възстанови поливното земеделие с акцент върху зеленчукопроизводството, овощарството и лозарството

По отношение на инфраструктурата Реформаторският блок неотклонно ще работи за завършването на автомагистрала „Хемус”, като ще държи тя да мине по маршрут между Плевен и Ловеч, отбеляза Зеленогорски и допълни, че от голямо значение за тях е и мястото на Дунав мост – 3. Бихме се надявали той да е в Никопол или максимално  близо до Плевен, каза той..

Вадачът на листата на Реформаторския блок в Плевен не пропусна и това, че  ще работят активно за това Медицинският университет, клиниките и Университетската болница в града  да дават ефективна здравна грижа на хората.

„От доста години  работим неотклонно за създаването на още един университет в Плевен  с хуманитарна насоченост. Според нас материалната база на бившата школа за запасни офицери е отлична за такъв хуманитарен  университет”, заяви Зеленогорски. По думите му държавата е длъжник на Плевен и на целия Северозападен район, в който има само едно висше училище – Медицинския университет в нашия град.

Важно за  Реформаторския блок е евентуалното реализиране на язовир Черни Осъм, за да се решат трайно проблемите с питейната вода на Плевен и Ловеч. Другият важен въпрос е изграждането на тунел под Шипка, който ще даде бърза връзка между Северна и Южна България и ще допринесе за развитието на бизнеса в Плевен, акцентира още Зеленогорски.

За решаването на проблемите на Плевен и на целия Северозападен район е важно да бъде реализирана идеята за създаване на Министерство за Северозападна България, което е добре да бъде локализирано в Плевен, посочи още Зеленогорски.. Възстановаването на мащаба на Плевенския  военен гарнизон е друг приоритет от съществено значение за реформаторите.

За нас е важно и всичко свързано с областта на културата, образованието, здравеопазването, защото бихме искали да  постигнем средно европейско качество на живот, а това означава не само работни места и доходи, а и здрави, образовани и възпитани хора, каза Найден Зеленогорски.  Той допълни, че Плевен е културна столица на Северозападна България и в този смисъл ще работят активно за развитието на всички културни институти в града.

Изключително важен приоритет за нас е туризмът, защото Плевен би могъл да развива много активно и исторически, и конферентен туризъм, добави още Зеленогорски.

„Ние имаме хора с голям опит, които са вадили България от кризи и твърдим, че имаме кураж да го направим и сега. Но за нас  властта не е на всяка цена. Ние ще направим максималното Реформаторският  блок да се представи възможно най-добре и след изборите ще попитаме нашите избиратели какво смятат, че трябва да направим, за да останем близо до мнението на хората, които са ни подкрепили”, заяви водачът на плевенската листа на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Бойко Петров

    Харесва ми , че тези двама плевенчани си искат париците от Найден , които им замъкна