Начало / Избори / Избори 2015 / Найден Зеленогорски предупреди за оставка, ако ръководството на РБ не вземе решения за местния вот до края на юли

Найден Зеленогорски предупреди за оставка, ако ръководството на РБ не вземе решения за местния вот до края на юли

Ръководството на Реформаторския блок трябва да вземе единно решение до края на юли, относно коалиционното споразумение за местните избори, единните листи и единната регистрация на РБ. Няма да ръководя неорганизирана армия и не работя за олимпийския принцип, а за победа на Блока. Това изявление направи в Народното събрание пред журналисти съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок и заместник-председател на „Движение България на гражданите“ Найден Зеленогорски.

От ДБГ искаме да обърнем внимание на ръководството на Реформаторския блок и на местните ръководства, че закъсняваме със сроковете за изграждане на единна концепция за явяване на местните избори и моят призив е знак, че има риск за явяването ни. Имаме проблеми свързани с това как участваме на изборите, с какви листи, как се регистрираме, каза Зеленогорски. Имаме в малко общини единни кандидати и трябва много бързо да постигнем разбирателство по технологията по издигането на единни кандидатури, за да бъдем боеспособни на тези местни избори, на което ДБГ и нашите структури много разчитат, заяви Найден Зеленогорски.

Той подчерта, че по негова покана във вторник следващата седмица ще се проведе извънредно заседание на Председателския съвет на РБ и щаб на РБ, на които да се обсъдят въпросите, свързани със сключването на политическо споразумение преди местните избори, вземане на решение за единна регистрация за вота и изграждането на единни листи от кандидати, както и да се „отпушат“ споразуменията за листите по градове.

Ако тези решения не се вземат до края на този месец, е възможно да предложа на друг колега да поеме поста вместо мен, каза Зеленогорски като добави, че участва винаги за победа, а не на олимпийския принцип.

Найден Зеленогорски настоя, че няма противоборство в РБ, но е необходимо повече време за дискусия, за да се стигне до единни кандидатура, което за него като шеф на щаба, е закъснение с подготовката. Партиите в Блока имат вече общи позиции в около една трета от областните центрове, но остават останалите две-трети, отбеляза той. Според него ситуацията с кандидатурите за София върви към развръзка и скоро такава трябва да се намери и за други големи градове като Пловдив, Варна и Стара Загора.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...

Един коментар

  1. И този се има за голям фактор!По-добре да се скрие някъде!