Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски от Плевен: Монолитност и единство на Реформаторския блок са най-важни в момента

Найден Зеленогорски от Плевен: Монолитност и единство на Реформаторския блок са най-важни в момента

Реформаторски блок Плевен

Монолитността и единството на Реформаторския блок са най-важни в момента и това е посланието, което отправяме от Плевен към централното ръководство на Блока. Това обяви на пресконференция  днес в Плевен организационният секретар на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.  Според него нито участието в правителството, нито оставането в опозиция ще са проблем, ако Блокът запази единството си. Ние, в Плевен, сме родители на този модел и затова казваме на колегите си от Реформаторския блок: Не си мислете, че има нещо по-важно от интереса на хората, които ни подкрепят, заяви Зеленогорски. Той декларира, че ще направи всичко възможно Блокът и парламентарната група да бъдат единни и монолитни, заедно да вземат решенията и заедно да ги изпълняват.

По отношение на преговорите за съставяне на правителство Зеленогорски коментира, че утре предсои Реформаторският блок да излезе с официална позиция  и още  веднъж подчерта, че в тази ситуация най-важното е детайлно и внимателно да обсъждат всяка тема и да излизат с единна, официална позиция.

Той беше категоричен, че моделът «Кой» трябва да бъде взривен, за да бъде даден път на България напред. В преговорите за съставяне на правителство има нужда от повече мъдрост и спокойствие, за да постигнем добър резултат за България, допълни още Зеленогорски.

Той заяви, че нови избори около Нова година не са проблем за Реформаторския блок и да не бъдат плашени с тях, защото биха се представили много по-добре. Но едва ли това би било полезно за държавата, изтъкна Зеленогорски  и прогнозира, че ще се случат «ужасяващи неща за България», ако се стигне до нови избори и се приеме проектът за актуализация на бюджета. Това ще доведе до дефицит от над 4% в  бюджета, каза Зеленогорски и допълни, че само реформи ще ни доведат  до успех.

Той изрази убеденост, че в Реформаторския блок ще проявят спокойствие и мъдрост, за да постигнат тези реформа. А също съм убеден, че и ГЕРБ ще положат всички усилия това да се случи, изрази увереност той..

По отношение на друг партньор в правителството Найден Зеленогорски каза, че личното му предпочитание е към Патриотичния фронт. Той го определи като по-разумният и целесъобразен партньор от ББЦ или АБВ. Но мандатоносителят е този, който може да даде по-голяма яснота по въпроса, каза Зеленогорски.

В пресконференцията участваха още Пепо Петков, председател на СДС – Плевен, инж. Милчо Илиев, председател на БЗНС – Плевен и ТодорЕленков, председател на ДСБ – Плевен, които бяха единодушни, че бъдещето е в реформи и промени, които Реформаторският блок има потенциал да направи, но не и при участие в правителството на всяка цена.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...