Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Найден Зеленогорски: Искаме свикване на Съвета за развитие

Найден Зеленогорски: Искаме свикване на Съвета за развитие

От парламентарната група на РБ ще настояват пред колегите си в парламента да се приеме декларация за свикване на Съвета за развитие, който е в коалиционен формат. Предложението е свързано с необходимостта от изготвяне на пътна карта на това, което парламентът предстои да свърши през следващата парламентарна сесия. Това каза днес в Плевен Найден Зеленогорски, съпредседател на парламентарната група на РБ и депутат от Плевенска област. Причината да се иска свикването на Съвета за развитие е случилото се през последната седмица, когато на дебат в парламента са поставени много важни въпрос, без достатъчно време за обсъждане.

Със създаването на тази пътна карта ще бъдат формулирани ясно приоритетите за следващата сесия на парламента и няма да остават недовършени неща, коментира Зеленогорски. За РБ е от изключителна важност приемането на Закона за антикорупция, Закона за съдебната власт, промените в Конституцията и Закона за лечебните заведения, посочи той.

Зеленогорски обяви, че днес от ДБГ ще направят дарение на библиотеката в читалището в Долни Дъбник. Ще предоставят нови книги от български издателства. Предвидена е и среща с читалищната общност на община Долни Дъбник. В срещата ще участва и вицепремиерът Меглена Кунева, която е на посещение в Плевен и Долни Дъбник.

В 17.30 часа в зала „Гена Димитрова” Кунева, Зеленогорски и кандидатът за кмет на Плевен, подкрепен от РБ – Георг Спартански, ще се срещнат с членове и симпатизанти на партията.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...