Начало / Любопитно / Найден Зеленогорски е рожденик днес

Найден Зеленогорски е рожденик днес

Найден Зеленогорски
Найден Маринов Зеленогорски е български политик. Роден е на 2 септември 1961 в село Садовец. Завършва икономика във ВИИ „Карл Маркс“. Директор е на „Български пощи“ в Плевен от 1992 до 1997 г.
Народен представител е в 38-то Народно събрание. Член е на постоянните комисии по “Икономическа политика” и “Бюджет, финанси и финансов контрол”. През 1999 г. е избран за кмет на град Плевен и е преизбран през 2003 и 2007 г. Председател е на Асоциацията на българските градове и региони.
Носител е на медал и почетен плакет за държавник на 2002 г. от Института за биографични категоризации – подразделение Европа, асоцииран към IBC Кембридж, Великобритания. Два мандата е член на делегацията на Конгреса на местните и регионални власти към Съвета на Европа в Страсбург. Удостоен е със сребърен Георгиевски кръст на честта и почетен знак „190 години от Бородинската битка“.
Съпредседател е от страна на СДС на предизборния щаб на Синята коалиция през 2009 година.
През 2011 година е кандидат-кмет на Плевен, издигнат от от Българска нова демокрация. След първия тур на местните избори на 23 октомври 2011 година отива на балотаж с Димитър Стойков, издигнат от ГЕРБ. На 30 октомври 2011 година Стойков побеждава с 50.35% и става новият кмет на Плевен.
През 2012 г се присъединява към Меглена Кунева и нейното движение „България на гражданите“ и става зам.-председател. Организационен секретар е на Реформаторския блок, в чийто състав влиза Движението.
Найден Зеленогорски води листата на Реформаторският блок за 15 МИР – Плевен за предстоящите парламентарни избори на 5 октомври 2014 година.
Семеен е, с едно дете.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...

2 коментари

  1. Какво правите реклама на разсипника на Плевен? Все за неро пишете. Какво ви е дал, какво е направил, едно нищо. Съсипа града, изгони сума ти и народ, обезлюдяхме, той избяга в София, семейството му отдавна живее там, нагуши се яко, скача от партия в партия, един ден не е изкарал работен като хората и един лев не е изкарал като нормалните хора. Три материала за този изедник. Разочаровах се. Много.Рожденните дни на този богаташ са последна грижа за плевенчани, които бяха ощетени от него и обирани с години.

  2. А, извинявам се, коректни сте, все пак не сте пропуснали, че в кариерата си минава от партия в партия, а не си търси работа като нормален човек. Извинявам се.