Акценти
Начало / Общество / Благотворителна изложба-базар с над 500 мартенички подредиха в Медицинския университет

Благотворителна изложба-базар с над 500 мартенички подредиха в Медицинския университет

DSC06523

Благотворителна изложба-базар с над 500 мартенички подредиха в Медицинския университет (МУ) в Плевен. Мотото на експозицията е “Мартеницата – заедно да съхраним традицията” и се организира от студентите от специалност „Социални дейности” на Медицинския колеж при МУ – Плевен и техни преподаватели. Чрез проекта се представя уникалната българска традиция пред чуждестранните студенти и ще бъдат набрани средства за лица с увреждания.

Инициативата насърчава креативността на деца и лица с увреждания, включвайки ги в творческия процес на изработване на мартеници. Целта на проекта е да обедини студентите – бъдещи социални работници и потребителите на социални услуги, в творческа атмосфера на създаване на традиционни български мартеници.

DSC06520

В изработването на мартенички се включиха представители на Защитено жилище, Центъра за психично здраве, Центъра за рехабилитация и социална интеграция, Дневния център за деца с увреждания и Помощното училище „П. Р. Славейков” в Плевен.

Изложбата-базар беше открита днес, 26 февруари, и ще остане до 28 февруари във фоайето на Ректората. Целта е да бъдат набрани средства за хипо-, водна и трудотерапия на възрастни и деца с увреждания от споменатите организации. Организаторите на инициативата са изработили и специални постери за чуждестранните си колеги, които на английски разказват за уникалната българска традиция за носене на мартеници и какво символизират те.

DSC06504

DSC06538 (1)

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...