Начало / Спорт / Над 300 колоездачи от област Плевен се включиха в инициативата „Да спортуваме заедно”

Над 300 колоездачи от област Плевен се включиха в инициативата „Да спортуваме заедно”

най-малкият участник във велопохода в Плевен

Повече от  300 колоездачи от големите градове на област Плевен се включиха в мащабната инициатива „Да спортуваме заедно”, организирана от 13 до 20 октомври от Областния информационни център в Плевен. Спортната проява беше част от национална спортна инициатива с цел популяризиране на резултатите от членството на България в ЕС, чрез изпълнените проекти със средства от Структурните фондове и Кохезионния фонд.

Най-малкият участник, включил се във велопоходите в област Плевен беше 4 -годишен, а най-възрастният 80-годишен ветеран велосипедист, отчетоха от Информационния център в Плевен. А над 500 зрители и поддръжници във всяка община и населено място са станали свидетели на велообиколките и са научили повече за еврофондовете и тяхното отражение върху живота на местните общности.

Участниците имаха възможността да посетят изградената със средства от Оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013 пречиствателна станция в община Кнежа на стойност 31 млн. лв. и да се запознаят с технологията на пречистване на отпадните води, биобасейните и друга интересна информация. Като финална точка от велообиколката в община Белене беше разгледан спосетителския център на природен парк „Персина”, реконструиран и оборудван по проект „Устройство и управление на ПП „Персина” на обща стойност 2 828 400,00 лева. Други интересни обекти по маршрутите бяха туристически информационен център в община Пордим по проект „Изграждане на туристическа инфраструктура и обновяване на спортни и развлекателни съоръжения в гр. Пордим“, защитена местност „Коридорите“ край село Биволаре в община Долна Митрополия, изграждащия се в момента спортен комплекс в община Гулянци, училища, детски градини и центрове за настаняване от семеен тип, велоалеи, транспортни съоръжения, улици и площади.

На финала на велообиколките чрез томбола бяха определяни по двама късметлии от двете възрастови групи, всеки от които получи като награда велосипед. Спортните инициатива бяха организирани със съдействието на общинските администрации и в тях активно участваха кметове и секретари на общини, директори на дирекции и експерти от общинските администрации.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...