Начало / Икономика / Над 10 900 годишни декларации подадени в НАП – Плевен

Над 10 900 годишни декларации подадени в НАП – Плевен

нап декларацииСедмица преди крайния срок – 30 април, в офиса на НАП в Плевен са подадени над 10 900 годишни данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица, съобщи Веселка Костадинова, експерт в НАП-Плевен. Броят на подадените до този момент годишни декларации е съпоставим с този за същия период на миналата година, коментира Костадинова.

От всички декларации 1 563  броя са подадени с електронен подпис, 918 – с ПИК и 448 са с баркод.

До края на кампанията салонът обслужване на клиенти в офиса на НАП работи без прекъсване на обяд. Клиентите на НАП могат да платят данъка върху доходите без такса превод на банковото гише в офис Плевен на ул.“Дойран“ № 43.

На 30 април изтича срокът за деклариране на  доходи получени през 2014 година, както и за внасяне на дължимия остатък без лихва. Ставката за годишно облагане на доходите е непроменена – 10%.

Данъчните декларации се подават от данъчно задължените лица или от техен упълномощен представител в компетентната дирекция на НАП – по постоянен адрес за физическите лица. Тя може да се подаде по Интернет, с персонален идентификационен код (ПИК), по пощата с обратна разписка или на място в определени пощенски станции, където служителите на „Български пощи“ издават входящ номер. На интернет страницата на НАП ще намерите и декларация за облагане на доходите с баркод, която автоматично изчислява дали дължите или сте надвнесли данък.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...