Начало / Икономика / Над 1 милион лева събрани за месец след телефонната кампания на НАП

Над 1 милион лева събрани за месец след телефонната кампания на НАП

Предприетата през юни телефонна кампания от  ТД на НАП Велико Търново и офис Плевен към неизрядни платци съсбанкноти-левове задължения между 500 и  5 000 лева има първи финансови измерения. Общо в хазната през месеца за погасяване на главници и лихви по просрочени стари и нововъзникнали през 2014 година задължения са постъпили над 1 милион лева, съобщиха от приходната агенция. Най-висок е делът на вноските за задължителни осигурителни вноски – 532 хиляди лева, 255 хиляди лв. за ДДС и 218 хил.лв. за данък върху доходите на физически лица. Анализът на резултатите показва, че 40 % от длъжниците се издължават напълно, а останалите на части.

Продължават и срещите с представители на дружества от региона със задължения в по-големи размери с участието на Директора на офис Плевен – Цветомила Потурлиева. На тях се разясняват начините за погасяване на просрочените задължения чрез разсрочване или подписване на споразумения за плащане на части. Друг вариант е фирмите в дълг да предоставят имущество, което да гарантира изплащането на сумите на части.

Офис на НАП Плевен при ТД В.Търново приканва лицата с временни затруднения да посетят данъчната администрация, където да договорят периодите и начините на плащане на задълженията. Телефонната кампания и личните срещи ще продължат и през следващите месеци, като се очаква ръст на постъпленията.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...