Акценти
Начало / Крими / Мъж от Плевенско задигна дебитната карта на спечелила 10 000 лева от лотария

Мъж от Плевенско задигна дебитната карта на спечелила 10 000 лева от лотария

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинител акт срещу 37-годишен мъж, изтеглил 2000 лева от чужда дебитна карта, без съгласието на титуляря. Обвинението срещу Иван П. е за това, че през периода 30.05. – 04.06.2015г. в гр. Плевен и в гр. Долни Дъбник, при условията на продължавано престъпление, използвал дебитна карта, с която от различни АТМ устройства в двата града, шест пъти изтеглил парични суми общо в размер на 2000 лева, без съгласието на титуляря, като деянието не съставлява по-тежко престъпление.

През април 2015г. пострадалата, спечелила парична награда от 10 000 лева от Национална лотария-България. За голямата печалба узнали почти всички жители на селото, включително и обвиняемия Иван П. Той бил приятел на сина на пострадалата и често посещавал семейното им жилище. Обвиняемият узнал, че жената държи в дамската си чанта личните си документи заедно с дебитната карта, по която била приведена спечелената сума и листче с ПИН-кода.

През май 2015г. обвиняемият имал нужда от пари, за да заплати социалните и здравните си осигуровки. При едно от гостуванията си в дома на пострадалата, той незабелязано взел от дамската й чанта дебитната карта, заедно със записания ПИН-код. От картата изтеглил на шест пъти различни суми, след което, отново я върнал на мястото й.

Обвиняемият Иван П. има предишни осъждания за престъпления от общ характер.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Плевен .

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...