Акценти
Начало / Спорт / Момчетата на „Спартак” втори в групата си в регион „Мизия”

Момчетата на „Спартак” втори в групата си в регион „Мизия”

Спартак момчета
Снимка: bgbasket.com

Баскетболният отбор за момчета до 12 години на Спартак (Плевен) и във втория турнир на група „В“ на регион „Мизия“ записаха по една победа и загуба. Както и в първия турнир, който се състоя в края на миналия месец в Плевен, така и сега в зала „Дан Колов“ в Севлиево възпитаниците на Мариян Костадинов не се справиха срещу определено по-добрия тим на Дунав (Русе), а след това спечелиха срещу домакините от Раковски. Малките плевенски баскетболисти отстъпиха на русенци с 26:57, а надделяха над севлиевци с 51:16. В третия двубой от мини турнира Дунав нямаше проблеми срещу състава от Севлиево, като го размаза с впечатляващото 106:12.

Така след края на надпреварата в тази група победители са баскетболистите от Русе, които с четири победи продължават напред към зоналните квалификации. Спартак (Плевен) е втори с 6 точки, събрани от 2 успеха и 2 поражения, а последен е Раковски без победа.

В група „А“ от нашия регион „Мизия“ предстои втория турнир, който ще се проведе на 7 декември в Габрово. Убедителен лидер след първите мачове е Етър 49 (Велико Търново) с 4 точки и много добро точково съотношение от плюс 97, пред Чавдар (Троян) с 3 и Чардафон Орловец (Габрово) с 2 пункта.

Източник:plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...