Акценти
Начало / Култура / Многобройните награди на ансамбъл „Мизия” показват в изложба

Многобройните награди на ансамбъл „Мизия” показват в изложба

mizia11

Над 100 от многобройните награди на фолклорен ансамбъл „Мизия” при читалище „Съгласие 1869” са показани в камерна изложба, подредена  във фоайето на културния институт. Поводът е отбелязването на 35 години от създаването на ансамбъла. Равносметката от тези две цифри е, че всяка година поне по две отличия са получили танцьорите и техният ръководител Михаил Денев.

В експозицията могат да се видят купи, плакети, медали и грамоти от наши и международни конкурси, фестивали и прегледи на народното творчество. Сред тях преобладаващи са първите места, които плевенският ансамбъл е завоювал в престижните форуми. „Мизия” е високо ценен не само у нас, а и в чужбина. Многобройни са участията на ансамбъла в конкурси в Турция, Гърция, Италия… Нашата и чуждестранната преса излизат с възторжени статии за великолепните плевенски танцьори.

mizia10

С фолклорния спектакъл „Хубост за бъдни времена” ансамбъл „Мизия” при читалище „Съгласие 1869” ще зарадва плевенчани в навечерието на Коледа. Концертът ще започне в 19 часа на 19 декември в салона на ДКТ „Иван Радоев”. Проектът е по Програмата на Община Плевен за финансиране проекти на културни организации за 2014 г. и е по повод 145 години от основаването на читалището и 35 години от създаването на ФА „Мизия”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...