Акценти
Начало / Видео / Млади таланти изнесоха вълнуващ концерт на китари пред плевенчани (видео, снимки)

Млади таланти изнесоха вълнуващ концерт на китари пред плевенчани (видео, снимки)

Възпитаниците на Втората лятна китарна академия за ученици в град Плевен изнесоха вълнуващ концерт днес. В ХГ „Дарение Светлин Русев” те показаха наученото досега пред плевенска публика. Във втората група, която започна своето обучение на 17 август, се включиха 20 деца от цялата страна на възраст от 7 до 14 години. Техни преподаватели отново бяха Росен Балкански и Екатерина Икономова от София, Боян Дойчев от Варна и Любомир Анов, Милена Грамова и Николай Михайлов от Плевен.
Организатор на Академията е Сдружение „Изкуството до мен“, които през това лято успяха да проведат два курса в Туристическия дом в „Кайлъка“. Сдружение „Изкуството до мен“ цели да популяризира ролята на изкуството в живота и значението му за обществото, личностно и духовно израстване в следствие на взаимодействие с изкуството, развитие на естетически усет у младите, осъществяване на междукултурен диалог и обмен на местно, регионално, национално и международно ниво. Именно това е и целта на Академията.
„С това издание на Лятната академия се опитваме да оформим една традиция в града. Да се надяваме, че ще я продължим. И двете събития са благодарение на благотворителната дейност, която реализирахме през ноември миналата година. Много работа е, но крайният резултат е хубав”, сподели Николай Михайлов.
Репертоарът на младите китаристи включваше произведения от класическата музика до съвременни такива, като акцент бе класическата китара. Концертът завърши с две общи изпълнения на ансамбли, създадени специално по време на Академията. Своят поздрав към плевенската публика отправи и преподавателят Боян Дойчев, който подари две свои изпълнения на любителите на китарата.

Следваща Предишна
концерт китара
концерт китара 4
концерт китара 3

концерт китара 2
концерт китара 1
концерт китара 5

Концерт китара
Концерт китара
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...