Акценти
Начало / Култура / Млади плевенчани завладяват Музикалния театър с мюзикъла „Достатъчно”

Млади плевенчани завладяват Музикалния театър с мюзикъла „Достатъчно”

Емелина Горчева

Млади и талантливи плевенчани ще завладеят Националния музикален театър в София с мюзикъла „Достатъчно”, научи infopleven. Автор на музиката е плевенчанката Емелина Горчева от класа по композиция на проф. Йовчо Крушев в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” и това е дебютното й произведение. Родителите на Емелина са от Плевен и са известни имена в музикалните среди – баща й Людмил Горчев е хормайстор на хора при Националния музикален театър, а майка й доц. д-р Виолета Горчева е оперна певица, режисьор и преподавател в НМА „Проф. Панчо Владигеров”.

Мартин Павлов

В мюзикъла участва оркестърът на НМА „Проф. Панчо Владигеров”, в който пък свири талантливият флейтист от Плевен Мартин Павлов. Последното престижно отличие на обещаващия и чаровен млад изпълнител е втора награда от 10-я Международен конкурс „Млади виртуози” през месец март тази година.

Адриана Николова

На сцената ще се появи и плевенчанката Адриана Николова – Печенката, която не се нуждае от представяне.

Фронтменът на D2 Деян Каменов се научи да танцува ча-ча, фокстрот, джайв и танго, тъй като тези умения са му необходими за мюзикъла. Виолета Горчева го кани за малка роля в мюзикъла. Две седмици по-късно му предлагат главната роля. В крайна сметка играе изискано конте, танцьор, който претърпява злополука, жена му го напуска и той започва да търси идеалната си спътница в живота, от което произтичат разнообразни драми, разказва в аванс Дидо.

Музикален театър

„Достатъчно” е мюзикъл за Ню Йорк, танците, любовта, ревността, конкуренцията и какво ни прави щастливи, анонсират неговите автори. Либретото е на Йоана Мирчева, диригент е Цанислав Петков от класа по оперно-симфонично дирижиране на проф. Пламен Джуров, който също е от Плевен, режисьор е доц. д-р Виолета Горчева, сценографията е на Анна Апостолова и Михаела Занева от класа по сценография на проф. Светослав Кокалов, хореографията е на  Петър Герзилов и ас. Радослав Радев.

Емелина Горчева

Мюзикълът е със специалното участие на Соня Шушулова – шампион по спортни танци, Деян Начев – китара, Стоил Иванов – барабани, Ивелин Колев – тромпет и Божидар Стоичков – кахон. Вокални педагозди са проф. Илка Попова, проф. Мила Дюлгерова, която също е свързана с Плевен, проф. Нико Исаков, проф. Свилен Райчев, проф. Жасмин Костова и гл. ас. Велизара Караянкова.

Премиерата на „Достатъчно” ще е на 29 и 30 април и е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...