Начало / Политика / Михаил Миков: Новият бюджет прибавя към бедността и безработицата огромен външен дълг, непознат за последните 15 години

Михаил Миков: Новият бюджет прибавя към бедността и безработицата огромен външен дълг, непознат за последните 15 години

Миков в Плевен

Очертава се бюджет на  бедността и безработицата, като към това се прибавя и един огромен външен дълг, какъвто България не познава последните 15 години. При тази данъчна  система, след като не беше прието прогресивното данъчно облаган, този дълг ще бъде плащан от по-бедните български граждани.  Това коментира днес в Плевен председателят на БСП Михаил Миков, който участва в среща на ръководството на партийните структури от Северозападна България. Към коментара си за Бюджет 2015 Миков добави и това, че той ще е бюджет на затягане на коланите и в него няма нищо реформаторско, той поощрява ниски и несъбираеми приходи.

Срещите, които провеждат в цялата страна с ръководствата на партийните организации, имат за цел да се подредят нещата вътре в партията на различни равнища, обясни Миков. За да бъде силна  БСП, трябва да има ред, дори това да не се харесва на някои, подчерта той. Целта на  тези срещи е да си кажем очи в очи проблемите, това което хората смятат, че е важно за партията и това, което ние смятаме за важно. А също да чуем от хората  доколко са възможни за реализиране нашите идеи за излизане от проблемите. Говоренето за реформа и за радикализъм винаги трябва да се разчита с ресурса, който имаме и времето, с което разполагаме, подчерта Михаил Миков.

Михаил Миков

Според него трябва да има по-голяма политическа активност в посланията, както и  по-голяма активност в отговор на проблемите, които имат по-голяма част от българските граждани. „В момента продължава същият политически модел, който е  изчерпан,  кризата го обостри и  направи хората изключително чувствителни към него. Затова на последните избори гласуваха под 50%”, посочи лидерът на БСП.

По отношение на публичното разноговорене Миков коментира, че има хора в БСП, които смятат, че изявата им по вътрешнопартийни въпроси ги прави интересни за  обществото и популярни в партията. „Аз не смятам, че е така, а само временно  нанасят удари върху нейното влияние. И медиите, вместо да се занимават с проблемите на хората, пълнят изданията си с проблемите на един или друг деец на БСП”, каза той..

Миков посочи, че БСП трябва да стане първата партия в страната, която е с реално  електронно членство. Предвижда се то да приключи до март-април следващата година трябва. Въвеждането му ще подобри възможностите за комуникация вътре в партията.

Миков Антонов

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...