Акценти
Начало / Новините в снимки / Министър Ангелкова: Плевен може да бъде център на здравния туризъм

Министър Ангелкова: Плевен може да бъде център на здравния туризъм

Плевен може да бъде център на здравния туризъм и свързания пряко с него конгресен туризъм, това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща в Плевен. Мероприятието започна в 11.00 часа в зала „Плевен“ в Областната администрация, а дискусията бе на тема „Бранд България“. Министър Ангелкова бе посрещната от кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и Северняшкия ансамбъл, като по традиция домакините я нагостиха с пита и сол.
Форумът се проведе по инициатива на Министерството на туризма и под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. В работната среща участваха министърът на туризма Николина Ангелкова, областният управител на Плевен Ралица Добрева, кметът проф. д-р Димитър Стойков, представители на местни и регионални браншови структури.
Министър Ангелкова подчерта, че Министерството на туризма има програма за подпомагане на големи проекти в общините, която е свързана с намирането на инвеститори. В тази връзка тя обясни, че за развитието на туризма ангажимент трябва да поемат Министерството, така и общините, а и самите туристи. Министърът на туризма допълни, че България, заедно с Италия и Гърция, е в челната тройка по брой артефакти, което обуславя добрата възможност за развитие на културно-исторически туризъм. Именно това е и посоката, в която трябва да се работи. Плевен е сред г градовете с множество исторически паметници и обекти, които дават възможност за развитието на туризма в региона.
По време на срещата кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков представи туристическата програма на Плевен до 2020 година. Той подчерта, че Плевен може да няма море и планина, но има историческо и културно наследство, което истинско предимство за нашия град. Градоначалникът беше напълно съгласен, че здравния и конгресния туризъм са една ниша, която Плевен има възможност да запълни и в която посока ще че работи. Проф. Стойков сподели, че се търсят инвеститори и за едно друго начинание, което би имало несъмнено положителен ефект за града ни. Идеята е да бъде изграден модерен комплекс точно до началото на парк „Кайлъка“, който да има хотел, тенис кортове, басейн и т.н. На този етап, обаче, български инвеститор не се е ангажирал с това мащабно начинание.

Следваща Предишна
Николина Ангелкова
Николина Ангелкова
Северняшки ансамбъл

Северняшки ансамбъл
Северняшки ансамбъл
 Николина Ангелкова

среща Николина Ангелкова
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...