Акценти
Начало / Общество / Министърът на отбраната награди военнослужещи от Плевен, помагали в наводнения град Мизия

Министърът на отбраната награди военнослужещи от Плевен, помагали в наводнения град Мизия

министър Шаламанов Плевен

На тържествена церемония вчера във военното формирование в Плевен министърът на отбраната Велизар Шаламанов е наградил 30 военнослужещи, участвали в спасителните дейности при наводненията в град Мизия, информират от Министерството на отбраната.

В Плевен заедно с министъра са били и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.

Pleven-005

Министър Шаламанов се  е срещнал и с кметовете на Плевен проф. Димитър Стойков и на Мизия Виолин Крушевенски. На срещата е обсъдена връзката между местните власти и армията при природни бедствия в помощ на хората, съобщават още от Министерството на отбраната.

Вчера министърът на отбраната е посетил и авиобазата в Граф Игнатиево, където е  наградил и 8 военослужещи и цивилни служители, участвали в спасителните операции по време на наводненията във Варна, Добрич и Мизия.

Двадесет и пет военнослужещи от военните формирования в гарнизоните Плевен и Белене със 17 единици техника и днес продължават да оказват помощ на пострадалите хора в град Мизия. Ежедневно те приготвят топъл обяд за 600 жители на града, припомнят от военното министерство.

Pleven-001

 Снимки: Министерство на отбраната

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...