Акценти
Начало / Любопитно / Международна киноложка изложба отново събра в Плевен елитни четириноги от цял свят /галерия/

Международна киноложка изложба отново събра в Плевен елитни четириноги от цял свят /галерия/

киноложка изложба Плевен

В продължение на четири дни в началото на прак Кайлъка в Плевен се провежда традиционната Международна киноложка изложба. Близо 200 елитни животни от България и чужбина се включиха в надпреварата.

Тази година бройката на участниците е по-малка, но това се компенсира с много високото качество на показаните кучета, коментира Георги Христозов, вицепрезидент на Българската републиканска федерация по кинология.

киноложка изложба Плевен

Международно жури със съдии от Молдова, Македония, Хърватия и България оценява четириногите красавци, разделени в 10 състезателни групи – овчарски кучета, едри кучета, териери, дакели, северни кучета, гончета, птичари, декоративни кучета, хрътки.

Извън международната класация, в  отделна, единадесета група, са така нарачените непризнати породи. Такава е българското овчарско куче, която е в процес да бъде призната от международната федерация, обясни Христозов.

Всеки ден съдиите определят най-добрите кучета в десетте групи и победителя за деня. Шампион днес стана голдън ретривъра Аксел от София.

Утре е последният ден от Международната киноложка изложба.

киноложка изложба Плевен (2)

киноложка изложба Плевен (3)

киноложка изложба Плевен (4)

киноложка изложба Плевен (5)

киноложка изложба Плевен (6)

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...