Начало / Общество / Медицински център осигурява морска почивка на деца от център „Приятели“

Медицински център осигурява морска почивка на деца от център „Приятели“

Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Плевен подарява лагер на море на децата от Център за настаняване от семеен тип „Приятели” в града. Благодарение на дарението, 12 деца на възраст от 6 до 16 години, ще почиват това лято на море в детски лагер в Равда.

Центърът за настаняване от семеен тип „Приятели” е отворен от април 2010 г.  и е за деца от 7 до 18 г.  В продължение на една година функционира по проект, след което преминава на делегиран бюджет. При тежката икономическа ситуация в страната и центърът изпитва недостиг на средства.

Идеята за подпомагането на центъра идва от инициативността на директорката Дилайла Славейкова да осигури за децата лятна морска почивка по време на ваканцията. Желанието й е поне за 10 дни да бъдат разнообразени делниците им, които преминават на площадката край хотел „Сторгозия”. Затова, както и миналата година, тя потърси плевенските фирми за съдействие. От МЦ КИРМ – Плевен се отзоваха с желанието да поемат разходите за цялостното летуване на децата.

Екипът на МЦ КИРМ Плевен прави щастливи родители много двойки с репродуктивни проблеми, радва се на родените над 400 деца, заченати ин витро  от 2007 г. насам, но и не забравя, че има деца, като тези в Центъра за настаняване, които също имат мечти и право на щастие.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...