Акценти
Начало / Образование / Медицински университет – Плевен ще е домакин на инициативата „Младежка визия за развитие на България“ под егидата на президента

Медицински университет – Плевен ще е домакин на инициативата „Младежка визия за развитие на България“ под егидата на президента

Медицински университет Плевен

На 1 декември в Медицинския университет – Плевен президентът Росен Плевнелиев ще открие среща с абсолвенти на тема „Европейският и евроатлантическият избор на България и пътят й на развитие в резултат на този избор“, съобщиха от висшето училище .

Срещата е в рамките на инициативата „Младежка визия за развитие на България“, която за трета година се провежда под егидата на държавния глава Росен Плевнелиев.

В Плевен участниците ще проведат дискусии със секретарите на държавния глава по важни обществени въпроси, организирани в 9 панела. В тематичното направление „Наука и здравеопазване” подтемата е „Иновациите в медицината: потенциалът на България за интелигентен растеж чрез развойна дейност и технологичен трансфер в медицинската наука, фармацията, биотехнологиите и общественото здравеопазване”, уточниха от университета.

Акредитираните висши учебни заведения в България са поканени да предложат за участие петима свои абсолвенти, завършили с най-висок успех образователно-квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“ след 1 януари на текущата година. Участие в инициативата могат да вземат и абсолвенти, които са завършили образованието си в чужбина и отговарят на изискванията.

Медицински университет – Плевен ще бъде представен от абсолвентите Хюлия Ферадова, Добромир Нгуен и Десислава Кипрова от факултет „Медицина”,  Тони Николов – специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, Факултет „Обществено здраве” и Галя Георгиева – специалност „Акушерка”, Факултет „Здравни грижи”.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...