Начало / Меглена Кунева: Най-доброто е да обединим страната около реформи, които предлага Реформаторският блок

Меглена Кунева: Най-доброто е да обединим страната около реформи, които предлага Реформаторският блок

Меглена Кунева Найден зеленогорски

„На България й трябват реформи и успехът зависи от това колко реформатори ще има в следващия парламент. На нашата нация й трябва обединение, дано на тези избори то се случи и най-доброто  е да обединим страната около реформи, които предлага  Реформаторският блок”, това каза снощи в Плевен председателят на Движение България на гражданите Меглена Кунева. Тя участва в среща-концерт в зала „Катя Попова”, на която бяха  представени кандидат-депупатите на Реформаторския блок  за 15 МИР –Плевен. Меглена Кунева посочи, че приоритетните реформи са за стабилност в правосъдието, равни възможности за всеки да прави бизнес в България, стабилно здравеопазване и образование, ясня перспектива за страната ни за следващите 5,10,15 години. За постигането на тези основни цели Кунева посочи, че България има един много голям коалиционен партньор и това е Европейският съюз. „Последните дни го доказаха – ако погледнете дори наказателните процедури, които наистина не са приятни, но връщат нормалния дневен ред на България. Няма да говоря за КТБ, ще говоря, че България не спазва законодателството за спазване на питейната вода. И вместо това да е първа грижа на нашите органи, то е първа грижа на европейските. Струва си да имаш такъв голям коалиционен партньор. Аз смятам, че в следващите години бих могла да направя така, че България да се присъедини към Шенген, да  имаме едно успешно председателство на ЕС през 2018 г. и бих могла да  направя така, че България да има стабилна банкова система отново през подкрепата на ЕС”, каза Меглена Кунева.

Меглена Кунева - Найден зеленогорски

Водачът на листата на Реформаторския блок  – Найден Зеленогорски, отправи от Плевен голямото послание към лидерите на реформаторите – запазване на единството и обединението в Блока, за постигане на най-важното – българските демократи  с дясна визия за развитие на обществото да имат свое представителство в българския парламент.  Зеленогорски  постави акцент върху регионалните приоритети, които са възстановяване на поливното земеделие в региона, привличане на инвеститори предимно в областта на високите технологии, като така ще се разкрият много нови работни места, завършване на автомагистрала „Хемус” и изграждане на трети Дунав – мост при Никополи или максимално близо до Плевен.

Втората в листата – д-р Мариана Лазарова, председател на СДС – Плевен, изтъкна, че предстоящите избори за реформаторите са: „Решителна битка, за да се преборим с  мафията в съдебната система, да се преборим за администрация, свободна от партийни интереси и тази битка можем да спечелим само обединени, като гласувате с номер 7 в интегралната бюлетина, за да си върнем държавата”.

Обединение беше ключовата дума, върху която акцентираха и следващите в листата – инж. Милчо Илиев, председател на БЗНС – Плевен и Тодор Еленков председател на ДСБ – Плевен .

Реформаторски блок - кандидати

По нетрадиционен начин – в римувана форма, към това призова и проф. Константин Мутафчиев.

„Нашето единство мога да ви го обещая, то е устойчиво.Нека сега направим така, че да не съжаляваме, че сме пропуснали възможността да реализираме реформите, които са нужни на България”, отговори  и призова Меглена Кунева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Реформаторски блок среща

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...

2 коментари

  1. STEFAN STEFANOVPARLAMENTARNATA GRUPA NA REFORMATORSKIA BLOK

    PISHE VI EDIN OT HILLIDITE CHLENOVE NA REFORMATORSKIA BLOK
    OT PLEVEN SKAPA G.GO KUNEVA AZ IZRASNAH S IDEJTE NAREFORMATORSKIA MOLIA VI !!!!!
    PREDAJTE MOJTE SARDECHI POZDRAVI NA
    PARLAMENTARNATA GRUPA
    NA VSICHKI IZBORI SAM GLASUVAL ZAVAS!!!
    I SHTE PRODALGAVAM DA VI PODKREPIAM VINAGI !!!OBICHAMVI !!!OSTAVIL SAM IMOIA IA INEJL ZA VRAZKA S MENCPECIALNI POZDRAVI NA G.IN NAJDEN ZELENOGORSKII G .INN MARTIN DIMITROV

  2. STEFAN STEFANOVPARLAMENTARNATA GRUPA NA REFORMATORSKIA BLOK

    A NA VAS G.GO KUNEVA LICHNO POGELAVAM MNOG ZDRAVE I LICHN USPEHI V TRUDNATA VI MISIA KATO VICEPREMIER PO SIGURNOSTTA
    ISKAM EVROPEJSKIA VI OPIT VINAGI DA VI POMAGA
    BOG DA PAZI BALGARIA! !!!
    BALGARIA E NAD VSICHKO !!!!