Акценти
Начало / Общество / Мащабна младежка инициатива подготвят Информационните центрове в страната

Мащабна младежка инициатива подготвят Информационните центрове в страната

ОИЦ - Плевен

На 25 март официално ще бъде даден стартът на мащабна младежка инициатива, която ще обхване всичките 28 областни информационни центрове в страната. Тя ще е адресирана към младежите от 18 до 21 години и ще има за цел да ги провокира и научи как да изработват европроекти. Това съобщиха днес пред журналисти експертите от Областния информационен център в Плевен.

Те отчетоха първият за годината  цикъл от информационни срещи, организирани в региона за популяризиране на възможностите на еврофондовете. Проведени са общо 11 срещи, в които са се включили над 300 участници, информира Ива Мусова, експерт комуникации в ОИЦ – Плевен.

Като много успешна беше отчетена срещата за представяне на новата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, в която са взели участие близо 200 директори на учебни заведения от областта. Тя е организирана съвместно с Регионалния инспекторат по образованието.

В Центъра продължава обслужването на граждани, като от началото на годината посетителите са повече  250.

„С настъпването на новия програмен период  гражданите се активизираха в търсенето на информация за европейски субсидии, като в по-голямата си част това са млади хора – завършващи образованието си, ученици и студенти, млади мъже и жени, които искат да развиват собствен бизнес, земеделие или да надграждат уменията си”, обясни Мусова.

Тя постави акцент и върху напредъка по подписване на Споразумението за партньорство и актуализирането на индикативното финансово разпределение между седемте оперативни програми и другите финансови инструменти за програмния период 2014-2020г.

Накрая Ива Мусова съобщи, че проектът, по който бяха създадени и работят ОИЦ в страната, се удължава и ще продължи до месец юни 2015 г.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...