Акценти
Начало / Образование / Математическа гимназия „Гео Милев” тържествено отбеляза 53 години

Математическа гимназия „Гео Милев” тържествено отбеляза 53 години

IMG_6841 МГ празник

С празничен концерт днес започна честването на 53 години от създаването на Математическа гимназия „Гео Милев” в Плевен. Той премина под мотото „Екзистенциалният смисъл на родината дом”. Преди рецитаторите да дадат поетичното обяснение  на този въпрос, директорът на училището  Ирена Борисова припомни важни моменти от живота на патрона на училището – поета Гео Милев. След това тя с гордост изброи всички награди и достойни представяния на ученици от Математическата гимназия в различни състезания, олимпиади и конкурси през последната година. „Това са вашите видими и невидими връзки с родното училище”, завърши приветствието си Ирена Борисова и пожелавайки на всички честит празник .

IMG_6814Ирена Борисова

Поздрав към учениците и преподавателите в Математическата гимназия отправи зам.-областният управител Красимир Иванов. Той прочете поздравителен адрес от името на областния управител Ралица Димитрова, в който се казваше, че  „вече 53 години Математическата гимназия е начело в авторитетния списък от елитни училища в Плевен и областта”. „Постиженията на вашите ученици са достатъчна подкрепа на тези думи. Тези постижения са не само висока оценка за знанията на вашите ученици, но и за високото професионално ниво в работата на преподавателите в гимназия”, се казваше още в привествието. От свое име и от името на областния управител, Красимир Иванов пожела на учениците и на техните учители да запазят своята енергия и устременост, и изрази увереност, че младите хора ще изберат за бъдеща реализация България. „Ние всички работим за това да задържим перспективните млади хора тук, в страната”, отбеляза той.

IMG_6817 Красимир Иванов

Кметът на Плевен- проф. Димитър Стойков,  също беше изпратил поздравителен адрес, който прочете зам.-кметът Стефан Петков. „Високо оценяваме безспорните успехи на преподавателите и възпитаниците на гимназията в сериозната конкуренция на техни връстници от страната и чужбина.Повече от всякога България се нуждае от интелигентни, мислещи млади хора. Със сигурност възпитаниците на Математическата гимназия имат потенциала  и енергията да бъдат сред поколенията, които ще променят съдбата на България”, се казваше в приветствието на кмета.

IMG_6821 МГ празник

Поздравителен адрес по повод празника на училището беше прочетен и от името на началника на Регионалния инспекторат на образованието – Албена Тотева.

Празничният концерт продължи с музикални изпълнения на ученици от гимназията и с поетична композиция по стихове на български поети. Специално участие взеха ученици от Балетната школа при читалище „Съгласие”.  Концертът завърши с изпълнения на хора на Математическата гимназия с ръководител Татяна Цачева.

IMG_6836 МГ празник

След което последва дискусия на тема „Потребителското общество”, по време на която ученици от 12 клас потърсиха отговор на въпросите:   Изяждат ли бъдещето си членовете на потребителското общество; Пълното задоволяване на потребностите – егоизъм или необходимост; Може ли да си щастлив в общество, което те кара да мислиш само какво ти липсва.

Със спортни срещи по волейбол, баскетбол, шахмат и танис на маса ще приключи днешният празник на Математическата гимназия в Плевен.

IMG_6839 МГ празник

IMG_6830 МГ празник

IMG_6816 МГ празник

IMG_6815 МГ празник

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...