Акценти
Начало / Общество / Мартин Митев: Няма да допусна политически престрелки в ОбС да са за сметка на гражданите и общината

Мартин Митев: Няма да допусна политически престрелки в ОбС да са за сметка на гражданите и общината

Смятам, че  новият Общински съвет ще работи конструктивно, въпреки че е доста пъстър политически. Това коментира днес на първата си пресконференция новият председател на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев. В местния парламент на Плевен са представени 10 политически формации, някои от тях крайно несъвместими в политическите си възгледи, отбеляза Митев, но изрази надежда, че, независимо от политическите си различия, ще бъдат обединени от каузата Плевен. „Не мога да обещя, че  няма да има политически престрелки, което го е имало винаги и което е нормално. Не мога да обещя, че няма да възникнат и трудни ситуации. Но  мога да обещая, че не бих допуснал, като председател на ОбС, тези политически престрелки, да са за сметка на гражданите и за сметка на общината”, заяви Митев.

Ще отбележим, че за  първи път в историята на ОбС-Плевен неговият председател и кметът не са от една политическа формация. На въпрос как би се отразило това на съвместната им работа, Мартин Митев заяви, че може да е „за добро, защото единият може да служи за коректив на другия”.  „Все пак да не забравяме, че и двете формации се позиционираме в дясното политическо пространство, тоест не сме крайни противоположности в спектъра на политиката”, отбеляза още Митев..

Той коментира, че обновлението в Общинския съвет има положителна страна, тъй като ще се появи нов начин на мислене, по-свежи идеи и амбиция за доказване. Това би било полезно за ефективната работа на ОбС, е преценката му.

                                   

Статискита за новия Общински съвет на Плевен

Един общински съветник – Пенчо Дреновски, започва пети мандат. Инж. Милчо Илиев ще бъде за четвърти мандат общински съветник. Петима карат трети мандат, 11 – втори, и 24 – са за първи мандат общински съветници. Мъжете в новия местен парламент са 34, жените – 7. Най-голям е броят на общинските съветници във възрастовата граница 35-55 г – 30. Най-възрастният общински съветник е Христофор Дочев, най-младият – Йордан Грижов, който е на 25 години.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...