Акценти
Начало / Политика / Мартин Митев, ГЕРБ: В Бюджет 2015 на община Плевен няма нищо предизборно

Мартин Митев, ГЕРБ: В Бюджет 2015 на община Плевен няма нищо предизборно

IMG_6886Мартин Митев

Във формирането на бюджета на община Плевен за 2015 г. няма популизъм и няма нищо предизборно. Това е реалният, възможният бюджет, който е изцяло законосъобразен. Този коментар направи днес на пресконференция председателят на общинската структура на ГЕРБ в Плевен Мартин Митев, ден след като кметът представи пред журналисти проектът за бюджет на общината за тази година.

Митев подчерта, че бюджетът не е раздут с необосновани кредити, тъй като не би било честно това да се прави в предизборна година.

Той открои няколко основни момента от новия бюджет, като предвидените 1 млн. 162 хил. лв. за капиталови разходи, от които 250 000 лв. ще са за ремонт на улична пътна мрежа, включително и в по-малките населени места на общината. От продажба на общинско имущество е заложено да бъдат отделени още 250 000 лв. за улични ремонти. Предвиждат се също 147 хил.лв. за изграждане на приют за кучета, средства ще бъдат заделени и за основен ремонт на четири детски градини.

В края на 2015 г. ще бъде погасен напълно и вътрешният заем, който предишното общинско ръководство е изтеглило от сметката за чистота, обърна внимание Митев. Очаква се да приключи и строежът на новото депо за битови отпадъци, в резултат на което драстично ще спаднат вноските към МОСВ и може да се мисли за преразглеждане на размера на таксите за битови отпадъци за следващата година.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...