Акценти
Начало / Култура / Мартин Кърнолски е най-вероятният организатор на Лауреатските дни „Катя Попова“

Мартин Кърнолски е най-вероятният организатор на Лауреатските дни „Катя Попова“

Мартин Кърнолски
Мартин Кърнолски е най-вероятният организатор на 29-я Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“, научи infopleven. Той беше организатор и на предходното издание на фестивала, което се състоя през 2012 година. Все още няма подписан договор със спечелилия обществената поръчка, обявена от Община Плевен. Това ще стане в началото на следващата седмица, информираха от пресцентъра на местната власт, без да потвърдят или отрекат кой е изпълнителят на дейностите.
Учреден през 1966 г. като ежегоден празник, фестивалът от третото си издание носи името на оперната прима Катя Попова (1924 – 1966). Със своята периодичност – през година, той представя постиженията на новата генерация в европейското и световно изпълнителско майсторство, успехите на българската певческа и инструментална школа. По регламент участниците във Фестивала трябва да не са по-възрастни от 30 години за инструменталисти и 32 години за певци, да са носители на награди и лауреатски звания от утвърдени престижни международни и национални музикални конкурси в предхождащите три години преди поредното издание на Лауреатските дни.
За тази календарна година фестивалът, който няма конкурсен характер, ще се проведе в периода 1.09. – 31.10.2014 г. в най-малко 4 концертни вечери, като концертите от поне 2 вечери ще се осъществят с пълен симфоничен състав на Плевенската филхармония.
Прогнозна стойност на обществената поръчка беше до 41 666,67 лв. без ДДС.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...