Акценти
Начало / Култура / Малчугани разучиха един от най-старите методи за плъстене на вълна (снимки)

Малчугани разучиха един от най-старите методи за плъстене на вълна (снимки)

Последната занималня, част от„Ваканция в Плевен – лято 2015” на Община Плевен, се проведе днес в Арт центъра. От 10 до 12 часа малчуганите имаха възможност да се запознаят с един от най-старите методи за плъстене на вълна, използван от нашите баби и прабаби. С помощта на вода и сапун от обработената вълна в арт работилницата малките творци се опитаха да направят свои картини.
По този способ някога са правени килимите и част от облеклото на нашите предци. „Много е трудоемко. Една картинка с размери 10х10 см се изработва в продължение на няколко часа, но пък е много красиво и си заслужава да се научи нещо, което много хора вече са забравили и не знаят как се прави”, обясни Владимира Йорданова.
Изработените от децата пана, както и всички предмети, изработени по време на лятната инициатива, могат да бъдат закупени благотворително. Събраните пари отиват за закупуване на материали за детските работилници, които вече станаха любимо място на плевенските малчугани. Всеки един желаещ може да си закупи от изработените неща в Арт центъра, като цените на творбите са символични.
Утре сутрин заниманията ще бъдат официално закрити с детска дискотека, на която организаторите обещават не само много музика, а и хубави емоции за всички подрастващи. Тя ще започне в 10 часа пред Арт център – Плевен.

Следваща Предишна
плъстене вълна
плъстене вълна
плъстене вълна

плъстене вълна
плъстене вълна
плъстене вълна

плъстене вълна
плъстене вълна
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...