Акценти
Начало / Общество / Малки мениджъри от ОДЗ „Еделвайс” в Плевен приготвиха вкусни понички

Малки мениджъри от ОДЗ „Еделвайс” в Плевен приготвиха вкусни понички

открит урок ОДЗ Еделвайс (3)

„Сладки ”О” понички”  беше темата на открития урок, който днес представиха децата от подготвителната група на ОДЗ „Еделвайс” в Плевен.  Урокът е по програмата за предприемаческо образование и поведение на Джуниър Ачийвмънт и е част от Световната седмица за предприемачеството за България, която се провежда от 17 до 21 ноември.

Малчуганите, разделени в две групи – на индивидуални производители и на колективни, направиха понички от хартия. Върху предварително подготвени кръгове те трябваше да закачат листчета с необходимите продукти за производство на вкусна поничка. В рамките на 4 минути малките сладкари подготвиха продукцията си, а инспектори по качеството оцениха работата им. Оценените като отговарящи на качеството понички бяха предадени на щанда за продажба. Присъстващите можеха да си закупят от хартиените понички, а срещу всяка получаваха истинска. Поднесоха ги малките чаровници – близнаците Теди и Преслава, облечени като ловеца и Червената шапчица.

открит урок ОДЗ Еделвайс (4)

Целта на този урок е да децата да осъзнаят понятията производство и производствен процес, да усвоят по-сложни понятия и бизнес умения, да възпитаме у тях уважение към човешкия труд, обясни Нина Данова, старши учител в ОДЗ „Еделвайс”.

открит урок ОДЗ Еделвайс (2)

Всички участници в открития урок получиха сертификати, а дечицата посрещнаха с бурна радост новината, че заедно с документа за всяко дете ще има и истинска вкусна поничка.

На открития урок в детска градина „Еделвайс” присъстваха началникът на общинския отдел „Образование и култура” – Соня Маринова, експерти от отдела, журналисти.

открит урок ОДЗ Еделвайс

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...