Акценти
Начало / Спорт / Малки велосипедисти от Коиловци, Плевен и Върбица участваха в колоездачно състезание

Малки велосипедисти от Коиловци, Плевен и Върбица участваха в колоездачно състезание

коиловци колоездачно състезание

В рамките на ваканционната програма „Лято 2014”, организирана в плевенското село Коиловци  от читалище „Христо Ботев”  и Кметството, се проведе състезание по колоездене. В надпреварата се включиха колоездачи на възраст от 6 до 16 години от Коиловци, Плевен и село Върбица

Стартът на състезанието  беше даден от председателя на читалището Бориславка Йорданова. Колоната бе водена от кола на МВР – Пордим, а след групата се движеше джипът на кметството.

Състезанието беше много оспорвано. Заради повреда в колелото, малко след старта, състезанието напусна най-малкият участник. По-късно отпаднаха още двама състезатели, които не издържаха натоварването по дългия и труден маршрут. А достигналите до финала поискаха малко почивка, преди да получат наградати си. Те бяха връчени от кмета на Коиловци – Красимир Иванов, а асистенти му бяха членове от комисията по „Спорт и Младежки дейности” –  Николия Николова и Йордан Иванов.

кмет коиловци награди

За всички участвали в състезанието имаше грамоти за участие, изработени от екипа на читалището и шоколади, за да се подкрепят. Победителите получиха предметни награди, осигурени от Кметството. Най-бързия в надпреварата  Калоян Минков получи радио-транзистор, вторият  финиширал  Георги Мариянов получи електронна игра, а за третото място Велислав Вельов  получи федербал.

Снимки“ Читалище „Христо Ботев“ – Коиловци

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...