Акценти
Начало / Последни новини / Малките хокеисти от Червен бряг станаха шампиони на България

Малките хокеисти от Червен бряг станаха шампиони на България

Хокеистите на Червен бряг отново станаха шампиони на България, информират от пресцентъра на местната администрация там. Държавните финали по хокей на трева на открито за момичета и момчета 12, 13 и 14 години се проведоха от 1- 4 октомври в Курортен комплекс „Албена”. В групата до 13-годишните червенобрежките хокеисти нямаха сериозна конкуренция и след 5 последователни победи, при това с разгромяващи резултати, те заслужено спечелиха титлата „Шампиони на България“.

Златните медали при 12-годишните, които по предварителни очаквания бяха сигурните финалисти, буквално им бяха изтръгнати от ръцете, след несправедливо решение за повтаряне на наказателните атаки на полуфиналната им среща с отбора на Харманли. При спечелена среща червенобрежките хокеисти бяха върнати от автобуса, за да преповторят изпълненията на наказателните атаки. Разочаровани и разконцентрирани, децата допуснаха загуба с един гол и така завършиха турнира като бронзови медалисти.

Атрактивен демонстрационен мач направиха най-малките надежди – 9-10-годишните, които бяха бурно аплодирани от публиката. С тези си изяви те затвърдиха славата на червенобрежката хокейна школа като инкубатор за спортни таланти. Индивидуални отличия бяха присъдени за пореден път на Анатоли Сашев, който беше обявен за голмайстор на турнира при 12-годишните и на Николай Йотовски – голмайстор при 13-годишните.

С този турнир завърши спортно-състезателната година, но подготовката продължава, твърди мениджърът и председател на Клуба Николай Павлов. „След отличното ни представяне на Държавните финали, очакванията към червенобрежките хокеисти ще са още по-високи“, допълва още г-н Павлов.

Той изказва и огромна благодарност, от името на СКХТ „Локомотив” Червен бряг, за подкрепата от страна на Общината, ръководството на ОУ „Хр. Смирненски” в града, където учат малките хокеисти, на родителите и на всички, които обичат хокея.

хокеисти Червен бряг 1

Снимки: пресцентър Община Червен бряг

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...