Начало / Общество / Лятна градина пред заведение до жилищна сграда, само ако всички живеещи са съгласни

Лятна градина пред заведение до жилищна сграда, само ако всички живеещи са съгласни

лятна градина

Промени в Наредба 15 за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения предвиждат летни градини пред заведения, които се намират в близост до жилищни сгради, да могат да се откриват, само ако всички живеещи са съгласни. Тази промяна предстои да бъде внесена за гласуване на предстоящото заседание на Общинския съвет в Плевен, което ще се проведе на 24 април.

Общото събрание на етажната собственост ще има на разположение 14-дневен срок да обяви несъгласие за разкриване на лятна градина под прозорците на живеещите в жилищната сграда. На основание на това, разрешително няма да бъде издадено, е предвидено в промените в наредбата.

Според вносителя – Любка Костова, общински съветник от ГЕРБ, тези промени са наложителни, за да бъдат осигурени нормални условия на живот и справедливи отношения, при които няма толериране на едни за сметка на други.

Повод за исканата промяна са жалби на граждани, живеещи на ул. „Гренадерска”, които в продължение на години са тормозени от шума, идващ от лятната градина на заведението, разположено под жилищата им.

Промените в наредбата предвиждат още пред павилиони и спирки на градския транспорт да могат да се поставят до две хладилни витрини, фризери, кафе машини , за да не се затруднява преминаването на пешеходци по тротоарите.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...

Един коментар

  1. Ако имате проблеми с шум, музика, тормоз, терор от заведение, ресторант, кафе-аператив, кръчма, маси за сервиране пред заведения за хранене и развлечения или така наречения локален източник на шум и не може да спите, не може да си чуете собствените мисли, не може да си чуете телевизора защото отвън дъни мазна чалга. Не сте единствен в България с този проблем.

    вижте тук https://mravka1.wordpress.com/