Акценти
Начало / Любопитно / Ледена пързалка може да има отново в Плевен

Ледена пързалка може да има отново в Плевен

ледена пързалкаСилистренска фирма е внесла предложение в Община Плевен за изграждане на ледена пързалка в Плевен. Желанието на фирмата е атрактивното съоръжение да бъде построено в централната част на града. Пързалката ще е готова за 10 декември и ще остане в града ни до края на месец февруари 2015 г.

Във връзка с това запитване кмета на Плевен ще внесе на предстоящата на 27 ноември сесия на Общинския съвет предложение за промяна на Решение на местния парламент от април 2009 г. То  регламентира отдаването под наем на публична общинска собственост, но в него няма определена цена за поставяне на временна ледена пързалка.

Затова съветниците ще трябва да гласуват съответната промяна, ако са съгласни да подарят на плевенчани в предстоящите Коледни и Новогодишни празници радостта от пързалянето със зимни кънки.

При разрешение от Общинския съвет ледената пързалка ще бъде построена в партерната част на Градската градини, след провеждане на публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на общинския парцел, върху който ще бъде построено съоръжението.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...

Един коментар

  1. Надявям се, сесията на Общинския съвет ,да вземе това решение!Крайно време е в този град да започне да се случва нещо.Наближават празници,защо в градове като Варна ,Бургас,Велико Търново гостуват световно известни изпълнители и тази година през декември ще е същото като миналата.За да гледаш Балета на лед ще трябва да пътуваш до Велико Търново!Проявете интерес и разберете какво и как правят отговорните лица в тези градове!!!