Начало / Култура / Лауреатско звание и златен медал от Москва получи плевенската школа „Колорит”

Лауреатско звание и златен медал от Москва получи плевенската школа „Колорит”

школа Колорит Москва

Арт школа”Колорит” и нейният ръководител Майя Ананиева са удостоени с лауреатско звание и златен медал от изложбата  на художествените школи в Москва „Град на слънцето”,  организирана от  Детската художествена галерия „Изопарк”.

Най-високото отличие е присъдено на плевенската школа за проекта „Моят град”, включващ 35 живописни творби, които пресъздават историята, архитектурата, фолклорните обичаи и костюми, и природата на град Плевен.

школа Колорит диплом„Журито е дало изключително висока оценка на концепцията и прекрасните рисунки. Това е повод галерията да отправи покана към арт школа „Колорит” за представяне на голяма изложба през 2015 година, като предоставя цялата си  изложбена площ. На галерия „Изопарк”, разказа ръководителката на школата Майя Ананиева.

ДХГ „Изопарк” е единствена детска художествена галерия в Москва. Не случайно Държавната Третяковска галерия е избрала „Изопарк” като постоянен партньор за детско изобразително изкуство.Една от целите е залите на галерията да  се предоставят и за авторски  изложби на художници – международно известни арт педагози, за да покажат своето лично творчество.

Такава възможност ще има и плевенският арт педагог Майя Ананиева, като едновременно с това ще има възможност да проведе и майсторски класове, да участва в арт дискусии  и срещи. ДХГ „Изопарк”има много творчески студии, в които  по специални програми и арт проекти, с деца и младежи  работят известни художници и арт педагози. .Със създадените творби, галерията е организирала много изложби в САЩ, Франция, Германия, Чехия,  Китай, Хонг Конг.

За да представи достойно  в Москва талантите на  Плевен и България, Арт школа „Колорит” търси своите спонсори.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...