Акценти
Начало / Общество / Куклено шоу на колела ще учи плевенските деца как да изхвърлят разделно отпадъци

Куклено шоу на колела ще учи плевенските деца как да изхвърлят разделно отпадъци

екопак

В Плевен ще гостува образователно куклено шоу на колела. Мероприятието ще се провежда в парковете в София, Плевен и Враца. То ще е част от кампанията на „Нахрани ме разделно“, съобщиха организаторите от „Екопак“ и Театър на приказките, цитирани от „Дневник”

„Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка“ ще разкаже на децата по забавен начин как да изхвърлят разделно отпадъци от опаковки у дома и в парка.

Целта на кампанията е да представи разделното събиране на отпадъци от опаковки като забавна игра. Тя е насочена към най-малките – децата в детските градини и към учениците от първи до четвърти клас. „С ясното съзнание, че възпитанието и отношението към опазването на околната среда започва от най-ранна детска възраст, ние „съживихме“ и дадохме идентичност на контейнерите, за да привлечем вниманието на децата към тази толкова сериозна тема. Чрез приказката и играта очакваме да създадем положително отношение и трайни навици в разделоното събиране у дома“, казва Мариана Петкова, мениджър връзки с обществеността в „Екопак“.

В Плевен геройчетата на Екопак ще гостуват на 9 май, като входът е свободен, а всяко дете ще получи комикс книжка с игри.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...