Начало / Новините в снимки / Красимир Каракачанов: Само народ с кауза успява (снимки)

Красимир Каракачанов: Само народ с кауза успява (снимки)

Всеки един народ, който има кауза, който има поглед в бъдещето, който знае къде иска да стигне –успява. Нека помислим не само за нашето настоящето, но и за бъдещето на нашите деца, което зависи от това колко имаме кураж и воля да се борим за нашата страна, за българската национална кауза. С този призив се обърна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов към участниците в шествието, което снощи премина по улиците на Плевен. То беше организирано от ВМРО по повод 112 години от Илинденско-Преображенското въстание.

С възгласи – „За България – свобода или смърт”, „Мизия, Тракия, Македония”, – и под звуците на тъпани шествието премина през централната пешеходна зона на града.

На импровизирана сцена на една от площадките на каскадата концерт изнесоха хор „Парашкев Цветков” и група „Епизод”.

Преди това с приветствие към многобройната публика и участници в шествието се обърна председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, Борислав Ячев – зам.председател на НФСБ, местните лидери на двете организации – Калин Поповски и Николай Маринов. Те припомниха героизма на онези над 30 000 българи в Македония и Одринска Тракия, които преди 112 години  показаха на света, че на Балканите живее един горд народ, който не търпи чуждо робство.

„Историята не е само повод за  гордост, а и да си зададем някои въпроси. А въпросът е, защо тогава българите бяха така смели, а сега са по-различни. Отговорът е прост – онези българи не чакаха някой от Брюксел, Вашингтон или Москва да им каже какво да правят. Те не чакаха някой да им казва кое е добро и кое лошо. Те бяха горди и достойни българи, и имаха ясната кауза  – обединението на всички български земи в една държава. За съжаление голяма част от тях днес са забравени, тях ги няма в учебниците по история и по литература. Вместо това в учебниците на нашите деца има уроци за толерантност към гейовете, за меката дрога. Няма как един народ да има достойнство, да има  кураж, когато не го възпитаваш в това. Както са възпитавани в дух на българщина от учителите и свещениците онези горди българи, които записаха имената си в историята”, каза в приветствието си Каракачанов.

С десетки развети български флагове и знамена на ВМРО беше посрещната група „Епизод”. Музикантите изпълниха едни от най-любимите парчета, създадени по велики произведения на Ботев, Вазов. Близо два часа патриотичните песни огласяха площада на Плевен.

Следваща Предишна
IMG_1910ВМРО шествие
IMG_1918ВМРО шествие
IMG_1921ВМРО шествие

IMG_1926ВМРО шествие
IMG_1928ВМРО шествие
IMG_1933официални лица

IMG_1942ВМРО шествие
IMG_1950група епизод
IMG_1954група епизод

IMG_1955ВМРО шествие
IMG_1961ВМРО шествие
Следваща Предишна

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...