Начало / Общество / Конференция по проекта „И аз имам семейство” се състоя в Никопол

Конференция по проекта „И аз имам семейство” се състоя в Никопол

приемни семейства никопол

Семейна конференция по проект „И аз имам семейство” се състоя на 28 август в Заседателната зала на Общинска администрация в Никопол, информират от пресцентъра на местната власт. Проектът се реализира по процедурата е за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Приеми ме”, бюджетна линия на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, изпълняван от Община Никопол с участие на всички утвърдени приемни семейства по проекта.

Искра Ангелова, администратор по проекта, отчете резултатите до момента – 11 утвърдени професионални приемни семейства с 11 настанени в тях деца.  Кметът на общината Емил Бебенов поздрави приемните родители, че са избрали тази професия – трудна, но много хуманна, защото дава възможност на деца, лишени от родителски грижи, да намерят свой дом,подкрепа и любов.

        В дискусия приемните семейства имаха възможност да споделят своя опит, възникнали трудности, свързани с развитието на децата, и получиха съвети и подкрепа от страна на социалния работник ЕПГ и от Лариса Козова, началник отдел „Закрила на детето” при ДСП Никопол.

        За Община Никопол проектът „И аз имам семейство” ще продължи до 31.01.2015 г., като основните дейности ще се реализират до 31.12.2014 г. Очаква се социалната услуга „Приемна грижа” да прерасне в делегирана от държавата дейност.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...