Акценти
Начало / Общество / Конкурс за проекти за развитие на деца в затруднено положение обявява българска фондация

Конкурс за проекти за развитие на деца в затруднено положение обявява българска фондация

Фондация „Работилница за граждански инициативи” организира конкурс за проекти по Програмата за детско и младежко развитие. Конкурсът е отворен за настоятeлства, клубове, читалища, сдружения, фондации или други граждански структури до 20 септември 2015 г. Одобрени ще бъдат инициативи, които признават способностите, интересите и желанията на децата и техните семейства, и могат да бъдат отправна точка за интервенция.

Кандидатстването и съответно финансирането се осъществяват на два етапа: първият включва представяне на концепция/идейно предложение, а вторият – представяне на предложение за финансиране (проект).

Участието в първия етап на конкурса изисква изпращане на попълнени идейна концепция и информационен лист на електроенен адрес [email protected]  в рамките на посочения краен срок. Необходимите документи за канидатстване ще намерите тук.

До втори етап се допускат само организациите, чиито идейни предложения са били одобрени и са получили техническа консултация от ФРГИ за доразвиване на техните идеи.

Максималният размер на безвъзмездното финансиране на един проект е 28 000 лева, като кандидатите трябва да осигурят минимум 30% съфинансиране

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...